День ефірного наркозу 2023

16 жовтня в багатьох країнах світу відзначається Всесвітній день анестезії (World Anaesthesia Day), також відомий як День анестезіолога або День ефірного наркозу. Цей день вшановує першу успішну демонстрацію наркозу диетиловим ефіром, яка відбулася 16 жовтня 1846 року у Массачусетській клініці (м. Бостон, США).

За щорічною традицією, у Дніпровському державному медичному університеті (ректор – академік НАМН України, доктор медичних наук, професор Тетяна Олексіївна Перцева) на кафедрі анестезіології, інтенсивної терапії та медицини невідкладних станів ФПО відбулося урочисте святкування. Лікарі-інтерни першого року навчання підготували цікаві доповіді, невеличкі сценки та декілька пісень власного авторства про нелегку працю анестезіолога.

Після виступу молоді колеги були урочисто посвячені у спеціальність. Напутнє слово промовили доктор медичних наук, професор, член-кореспондент НАН та НАМН України, професор кафедри анестезіології та інтенсивної терапії, Людмила Василівна Новицька-Усенко та всі професори кафедри анестезіології, інтенсивної терапії та медицини невідкладних станів ФПО і кафедри анестезіології та інтенсивної терапії.

Бажаємо молодим колегам витримки, наполегливості та успіху у навчанні!