День ефірного наркозу 2022

16 жовтня 1846 року була проведена перша хірургічна операція під ефірним наркозом. Саме цей день прийнято вважати Всесвітнім днем анестезії.


За щорічною традицією на кафедрі анестезіології, інтенсивної терапії та медицини невідкладних станів ФПО пройшло святкування Дня ефірного наркозу. До свята молоді колеги підготували доповіді з історії анестезіології, а також вікторину на знання цікавих фактів, у якій змагалися команди різних клінічних баз. Перемогу у вікторині одержала команда 4-ї міської лікарні. Вітаємо!


Після підведення підсумків вікторини відбулася урочиста посвята лікарів-інтернів у спеціальність. Напутнє слово промовила професор кафедри анестезіології та інтенсивної терапії, член-кореспондент НАН та НАМН України, засновниця дніпропетровської школи анестезіологів, доктор медичних наук, професор Людмила Василівна Новицька-Усенко. Виступили також професор кафедри анестезіології, інтенсивної терапії та медицини невідкладних станів ФПО, доктор медичних наук, професор Олена Миколаївна Клигуненко; завідуюча кафедрою анестезіології, інтенсивної терапії та медицини невідкладних станів ФПО, доктор медичних наук, професор Ольга Вікторівна Кравець; та завідуючий кафедрою анестезіології та інтенсивної терапії, доктор медичних наук, професор Юрій Юрійович Кобеляцький.


Колектив кафедри бажає молодим колегам сил та наснаги на нелегкому шляху, який вони обрали. Нехай сумлінне навчання стане запорукою достойної праці на благо здоров'я людини!