IIІ Симпозіум з міжнародною участю «Нові горизонти анестезіології, інтенсивної терапії критичних станів та лікування болю»

23-24 жовтня 2019 року в м. Дніпро, пройшов IIІ Симпозіум з міжнародною участю «Нові горизонти анестезіології, інтенсивної терапії критичних станів та лікування болю»

Цього року його відкриття симпозіуму присвятили 85-річному ювілею корифея вітчизняної анестезіології, фундаторові і очільниці найвагомішої наукової анестезіологічної школи України член-кореспондента НАН та НАМН України, д.мед.н., професора Л.В. Новицької-Усенко.

Головними темами симпозіуму стали: Анестезіологічне забезпечення та інтенсивна терапія периопераційного періоду,

лікування гострого та хронічного болю, проблеми безпеки в анестезіологічній практиці, сучасні принципи інтенсивної терапії критичних та термінальних станів, інтенсивна терапія сепсису та септичного шоку, інтенсивна терапія бойової травми, актуальні питання анестезії та ІТ дитячого віку, сучасні проблеми інтенсивної терапії та анестезії в акушерстві, нове в анестезіології та інтенсивній терапії, медицина катастроф, питання дипломної та післядипломної освіти в анестезіології та ІТ, питання освіти середнього медичного персоналу відділень анестезіології та інтенсивної терапії.

Співробітники кафедри анестезіології, інтенсивної терапії та МНС ФПО «Дніпропетровської Медичної Академії МОЗ України» прийняли активну участь у роботі симпозіуму та представили наступні доповіді:

«Нутрітивна підтримка при церебральній недостатності» Клигуненко О.М.

«Периопераційні кровозберігаючі технології» Клигуненко О.М.

«Консенсус NATA 2019 щодо лікування післяпологової кровотечі» Седінкін В.А.

«Вплив різних режимів інфузійної терапії на периопераційний перебіг у хворих з гострою абдомінальною патологією» Кравець О.В.

«Вплив кетаміну на динаміку маркерів стресу та біль при лапароскопічних операціях в гінекології»и Халімончик В.В.

«Сучасний підхід до лікування ТЕЛА відповідно до ризиків пацієнтів. Контроль ефективності та безпеки» Муризіна О.Ю.

«Шок у дітей. Інотропна підтримка. Що, коли, скільки» Снісарь В.І.

«Ефективність різних інфузійних розчинів у дітей з гострою хірургічною патологією» Єгоров С.В.

«Методичні рекомендації по веденню дітей з тяжкою ЧМТ (2019)» Снісарь В.І.

«Досвід використання сучасних еферентних технологій в інтенсивній терапії критичних хворих» Дубина В.М.

«Дексмедетомідін: особливості застосування в нейрохірургії» Грішин В.І.

«Мікробний пейзаж відділення інтенсивної терапії для новонароджених Ш рівня: ретроспективний аналіз за 5-річний період» Капустіна О.Г.

Також в рамках симпозіуму була проведена Панельна дискусія: Підготовка і безперервна освіта анестезіолога в різних системах охорони здоров'я Європи: Схід зустрічає Захід, спікерами та модераторами якої були: Усенко Л.В. (Україна), Кобеляцький Ю.Ю. (Україна), Суслов В.В.(Україна), З. Голдік (Ізраїль), О. Іосковiч (Ізраїль), Є. Чумаченко (Франція), Р. Балтага (Молдова-Велика Битанія), Р. Янковіч (Сербія), С. Шандру (Молдова), Клигуненко О.М. (Україна).