II Симпозіум з міжнародною участю «Нові горизонти анестезіології, інтенсивної терапії критичних станів та лікування болю»


25-26 жовтня 2018 року в м. Дніпро, пройшов II Симпозіум з міжнародною участю «Нові горизонти анестезіології, інтенсивної терапії критичних станів та лікування болю»

В останні роки в області анестезіології та інтенсивної терапії спостерігається значне зростання фундаментальних теоретичних, клінічних та експериментальних даних. Конференції - один з ключових інструментів, що дають доступ до цих інноваційних даних і майданчик для експертного обміну думками та досвідом.

Ядром Симпозіуму стали наукові секції за участю провідних світових експертів, майстер класи та контраверсії. Головною метою Симпозіуму було надання нових даних, що дозволили клініцисту отримати достовірну, актуальну наукову інформацію, таку необхідну в повсякденній допомозі пацієнтам.

Співробітники кафедри анестезіології, інтенсивної терапії та МНС ФПО «Дніпропетровської Медичної Академії МОЗ України» прийняли активну участь у роботі симпозіуму та представили наступні доповіді:

Клигуненко О.М., Зозуля О.О. «Особливості корекції водного балансу при гострому церебральному пошкодженні»

Клигуненко О.М. «Принципи нутрітивної підтримки при гострому церебральному пошкодженні», «Тромбопрофілактика при різних оперативних втручаннях», «Профілактика та лікування коагулопатії при критичних станах»

Павлиш О.С., Скляр В.В. «Безпека застосування інгаляційних анестетиків в операційній»

Снісарь В.І. «Гемодинамічні порушення та їх підтримка при педіатричному септичному шоці», «Оптимізація антибактеріальної терапії у дітей (чому антибіотики бувають неефективними)»

Єгоров С.В. «Інфузійна терапія в периопераційному періоді у дітей. Сучасні рекомендації»

Кущ К.О., Клигуненко О.М. «Вплив комбінованої нейрометаболічної терапії з холіну альфосцератом на рівень нейронспецифічної енолазі у гострому періоді ішемічного інсульту»

Халимончик В.В., Клигуненко Е.Н. «Застосування субнаркотичних доз кетаміну при лапароскопічних операціях в гинекології»

Кравець О.В., Клигуненко О.М. «Сучасні підходи до періоперативної ІТ у невідкладній абдомінальній хірургії»

Клигуненко О.М., Кріштафор Д.А. «Ефекти комбінованого препарату Тіворель при політравмі»

Клигуненко О.М., Єхалов В.В., Станін Д.М., Муризіна О.Ю., Кущ К.О., Лященко О.В. «Особливості підготовки лікарів-інтернів різних спеціальностей до ліцензійного інтегрованого іспиту “КРОК-3”»

Клигуненко О.М., Снісарь В.І., Седінкін В.А., Єхалов В.В., Халимончик В.В. «Трирічний досвід впровадження іспиту OSCE для проміжної атестації лікарів-інтернів за фахом "Анестезіологія та інтенсивна терапія"»

Седінкін В.А., Клигуненко О.М. «Менеджемент коагулопатї в акушерстві»

Муризіна О.Ю. «Перебіг змін коагуляційних властивостей cистеми згортання крові при гострій ТЕЛА і проведенні системного тромболізису»

Площенко Ю.О., Клигуненко О.М. «Корекція синдрому запальної відповіді у плановій абдомінальній хірургії»